YEEESSS we are finally in the Bahamas!!! We had a great ride over - no surprises and our navagation calculations were just right - after all, we are in the Bahamas and not Portugal! We cleared the Port Everglades inlet and headed 160 degrees and held that course until the center of the Gulf Stream about 18 miles in to the trip. After that we held a course of about 150 degrees the entire way across the 66 mile trip, all except for the last 2 miles when I let the new GPS do it's job. Overnight we were passed by a few cruise ships and a few freighters but that was all. I really appreciate having the AIS system that identifies all commercial ships along with the information about their course, bearing, speed and stuff. The lights on those monsters can be very confusing at 3AM and when they are moving at 20 knots they catch up on you very quickly.
At about 10:30 this morning I rigged up the "fishin' stick" and within 30 minutes the reel started to "sing" - Maryse pulled in her very first Mahi Mahi - not a big one (thank goodness) as we are still very much working out the kinks of our fishing style! She got the fish close enough for me to initiate my new gaff and up on the swim platform it came! WOW!! I had prepared a spray bottle with some cheap rum, which when sprayed in the gills is supposed to kill the fish immediately - well I didn't put enough rum in the bottle so the fish just got shooters - before you know it he was off the gaff and back in the water. Luckily I had been too chicken to remove the hook so Maryse just had to reel it in one more time so that I could gaff him again. Poor fish is looking like swiss chess! OK, so now the fish is in the bucket and he is more than "rumed". Here is the picture, I am in my lifejacket and harness, tethered to the boat, on my knees on the swim platform - fish in front and knife in hand and the boat is rolling in 3 to 5 foot waves. Now came the time for me to put into practice what I had learned in my extensive filet training sessions - I had watched 3 YouTube videos three weeks ago! The good thing is that I didn't cut any fingers off - bad thing is that I think I left a lot of flesh on the carcass. I am not quite ready for Sushi Chef Prime Time!
Maryse's first Mahi Mahi... WOW |
We pulled into Alice Town, North Bimini, Bahamas at 1:30 this afternoon having motored the entire way as expected as the wind was on our nose the whole trip. The waves were up to 5 feet and more than a few of them rolled down the decks - damn .. the leaks are still there on the port side.
We are tied up to Sea Crest Marina and Resort - I think they should spell resort without the capital R!
We clear through Customs at one end of town and Customs at the other end of town - go figure!
Bimini waters .... incredible!!! |
Now I have to do something with it....!!! |
C'est fou comme le temps passe vite.
Tel que prévu nous avons quitté à une heure du matin. Un seul pont a passer, le responsable ne dort pas, nous avons que quelques minutes à attendre pour l'ouverture de celui-ci et peu après ce sera la mer et les Bahamas sous peu.
La mer était un peu plus houleuse que je ne l'aurais cru, mais tout se passe bien, pas de mal de mer, Yeh!! nous sommes tout les deux éveillés les deux premières heures puis Merrill me demande d'essayer de dormir, ça dort pas, je ne suis installée dans le cockpit voulant rester près de Merrill. Pas possible de dormir, mon sommeil est comme entre deux et à quelques reprises j'ai failli tomber en bas du band, je dormirai demain.
Pendant mon quart, j'ai croisé un bateau croisière, ne voulant pas faire d'erreur, j'ai demandé à Merrill si j'étais correct, il s'est alors levé et a vérifié si tout était ok, tout était sous contrôle, super!!
Dans la matinée Merrill décide d'installer la ligne à pêche, étant donné qu'il est à la barre, c'est moi qui surveille la ligne. J'aimerais tellement poigné un poisson...!!
Au bout d'un petit moment, on entend un bruit provenant de la ligne, tout excitée j'ai dit à Merrill, il y a un poisson au bout, j'en ai un!!! YAHOOO!!!
Je ramenais la ligne, le poisson se rapprochait, Merrill a pris le baton à crochet et à deux reprises à tenter de ramener le poisson à bord, Dieu merci c'était un petit mahi mahi, il semblerait qu'ils peuvent être énormes, on aurait fait quoi avec un gros poisson, hum.! on aurait fait dur, n'étant pas préparé à cela.
Une chaudière, un couteau, vas-y Merrill t'es capable...... Il vaporise du rhum dans les nageoires, y paraît que ça le fera mourrir sans douleur???? y bouge encore. Je prends la bouteille et en vaporise un peu plus, le poisson continu de bouger, il peut blesser Merrill, ohlallallala!!!!
En tout cas le poisson est sûrement mort ivre avec tout le rhum qu'on lui a vaporisé.
Il y a quelque temps Merrill à vu sur YouTube des videos expliquant comment faire des filets, en vrai sur la jupe du bateau avec des vagues, c'est une autre histoire, disont que les filets étaient petits en comparaison du poisson mais Merrill a travaillé très fort, je suis témoin, ses enfants seraient fiers de lui.
La prochaine fois, nous serons mieux organisé c'est certain.
Nous arrivons sous peu à Bimini, l'eau est incroyable, je capote, c'est tellement beau!
On arrive à Alice town à 13h30, tout est calme, un homme vient nous aider à attacher les cordages aux pilliers, tout se passe bien. Sagwa sont nos voisins, nous sommes tous fatigués mais tellement heureux.
C'est réel, l'eau est de cette couleur |
De retour des douanes, nous sommes ok! |
Pour le reste de l'après-midi, j'ai dormi, j'avais atteint mon max, il me fallait dormir.
Vers l'heure du souper Merrill m'a réveillée, heureusement simon j'aurais dormi jusqu'au lendemain.
Fantastic! We can feel your excitement! What fun celebrating with a drunken fish! That's a new one. Have lots of fun in the sun. Can't wait to see your photos. Hugs to you both.
ReplyDeleteSuzy and Bob
So glad you both arrived safe and sound. Bisous!! Mel and Mike
ReplyDeleteNot sure if the mahi mahi was the only one drinking rum but what a way to celebrate anyway .
ReplyDeletetake care